Parcours en afstanden

Wedstrijd, prestatieloop en testloop

De wedstrijdloop start om 20:00 uur op de Altis Atletiekbaan. De start en finish van het parcours zijn op de atletiekbaan, aangevuld met 5 ronden langs de Schothorsterlaan, het Winkelpad, de Hamseweg en het Nieuwe Weedepad. Het parcours is niet aangemeld bij de atletiekunie (omdat het een eenmalige uitzondering betreft), maar is onlangs wel officieel opgemeten en is exact 10 kilometer lang (5 ronden van 1.884 meter, aangevuld met 180 meter + 400 meter voor de start en finish op de atletiekbaan).

De prestatieloop start ook om 20:00 uur (de deelnemers starten achter de wedstrijdlopers) en is naar keuze 1, 2, 3, 4 of 5 ronden over hetzelfde parcours, oftewel een afstand variëren van 2km tot 10km.

In alle gevallen wordt je eindtijd elektronisch geregistreerd. Kijk voor meer informatie over de tijden, de leeftijdsindelingen en de kosten voor deelname ook op de pagina met het programma.

Hieronder staat de kaart van het parcours:

Scholierenloop & jeugdloop

De scholierenloop kent dit jaar niet echt een parcours, maar bestaat uit een run van 3 ronden over de Atletiekbaan van Altis. De leerlingen starten op de baan vóór de kantine en rennen dan in ca. 2½ ronden naar de finish. De totale afstand is daarmee ongeveer 1km.

De jeugdloop start ook op de Atletiekbaan van Altis (op de uitloop van het rechte stuk) en gaat dan 1x over het hele parcours van de wedstrijd/prestatieloop heen. De totale afstand voor de jeugd is daarmee 2km.

Langs de baan en het parcours is er ruimschoots voldoende plek voor publiek, dus de scholieren kunnen weer uit volle borst aangemoedigd worden door familie en vrienden!