Wedstrijd, prestatieloop & testloop

Het hoofdprogramma: de 10 kilometer wedstrijd!

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een officiële 10 kilometer wedstrijd tijdens de Klaverblad Hooglandse Dorsploop. Omdat het traditionele parcours deze keer niet beschikbaar is door wegwerkzaamheden, hebben we een mooi ander parcours gezocht én gevonden. Want wat is er passender dan een wedstrijd waarvan de start en de finish plaatsvinden op de Atletiekbaan van Altis?

De wedstrijd start én finisht op de Altis Atletiekbaan, aangevuld met 5 ronden langs de Schothorsterlaan, het Winkelpad, de Hamseweg en het Nieuwe Weedepad. Het parcours is niet aangemeld bij de atletiekunie (omdat het een eenmalige uitzondering betreft), maar is onlangs wel officieel opgemeten en is exact 10 kilometer lang (5 ronden van 1.884 meter, aangevuld met 180 meter + 400 meter voor de start en finish op de atletiekbaan). Jouw persoonlijke tijd wordt netjes elektronisch geregistreerd via het Ipico chipsysteem. Dus trek je snelste schoenen aan en ga voor dat nieuwe PR op de 10 km!

Prestatieloop en Altis testloop

De prestatieloop gaat tegelijk van start met de wedstrijdloop en gaat over hetzelfde aangepaste parcours. Doe je mee aan deze recreatieve loop, dan kun je zelf kiezen of je na de start op de atletiekbaan twee, drie, vier of zelfs vijf ronden van 1884 meter wilt lopen. Sowieso heb je een prachtige finish met een rondje over de atletiekbaan van Altis, waar je toegejuicht zal worden door het publiek. Hoe mooi is dat! Het aantal ronden dat je wilt lopen hoef je niet van te voren op te geven, dus je kan ter plekke besluiten om er tóch nog een rondje aan te plakken 🙂

Naast de prestatieloop is er speciaal voor Altis leden de Altis Testloop. Deze gaat over hetzelfde parcours als de prestatieloop en ook hierbij kan je zelf het aantal ronden kiezen dat je loopt. Aan de hand van de resultaten van deze loop kan je samen met je trainer kijken in welk niveau je voortaan het beste kan trainen bij Altis. Deze testloop is gratis voor leden van Altis!

Zowel bij de prestatieloop als bij de testloop wordt je tijd elektronisch geregistreerd via het Ipico chipsysteem. Samen met de officieel gemeten afstand krijg je zo dus een accuraat beeld van je prestatie!