Parcours en afstanden

Dit jaar keren we met de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop weer terug naar een parcours dwars door ons mooie dorp. Dat parcours bestaat eigenlijk uit twee delen. Ten eerste is er een 2km parcours dat gebruikt wordt voor de wedstrijden, de prestatieloop en de testloop. Daarnaast is er een 1,1km parcours voor de scholierenloop en de jeugdloop.

Wedstrijd, prestatieloop en testloop

De wedstrijdloop start om 20:15 uur vanaf de Zevenhuizerstraat, ter hoogte van de kruising met de Eikenlaan. De finish van het 10km parcours is op de Kerklaan, ter hoogte van Basisschool De Langenoord. Dit wedstrijdparcours is officieel opgemeten en is exact 10 kilometer lang.

De prestatieloop en testloop starten ook om 20:15 uur (de deelnemers starten achter de wedstrijdlopers) vanaf dezelfde locatie. Bij deze runs kan je naar keuze 1, 2, 3, 4 of 5 ronden over hetzelfde parcours lopen, oftewel een afstand variëren van 2km tot 10km.

In alle gevallen wordt je eindtijd elektronisch geregistreerd. Kijk voor meer informatie over de tijden, de leeftijdsindelingen en de kosten voor deelname ook op de pagina met het programma.

Het parcours van de wedstrijd en prestatieloop:

Scholierenloop en jeugdloop

De scholierenloop en de jeugdloop kennen een iets aangepast parcours ten opzichte van de wedstrijd en de prestatieloop, namelijk over een lengte van 1,1 km in plaats van 2 km. De start én de finish van de scholieren- en jeugdloop bevinden zich op de Kerklaan, schuin tegenover Basisschool De Langenoord. De scholierenloop start om 18:00 uur en de jeugdloop om 20:00 uur.

Langs het parcours is er ruimschoots voldoende plek voor publiek, dus de jongeren kunnen weer uit volle borst aangemoedigd worden door familie en vrienden!

Het parcours van de scholierenloop en jeugdloop: