Als je voor 26 april 2017 inschrijft voor de 33e Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop krijg je als bonus je voornaam op je startnummer afgedrukt.

Na deze datum is inschrijven uiteraard ook mogelijk maar dan loop je wel anoniem!

 

De Hooglandse Dorpsloop belooft een groot feest te worden. Woensdagavond 17 mei 2017 wordt klokslag 18:00 uur het startschot gelost aan de Kerklaan in Hoogland. De jongens in groep 3 van de deelnemende scholen uit Hoogland en omgeving bijten dan de spits af op het 1.100 meter lange jeugdparcours. Daarna is er elke 10 minuten een nieuwe start. De wedstrijd van de meisjes in groep 8 sluit de scholierenloop af. Er zijn dus veel prijzen te vergeven en we zijn benieuwd welke school het sportiefst is.

 

Als je school niet mee doet, kun je meedoen aan de jeugdloop. De jeugdloop start tussendoor om 19:00 uur en is voor iedereen.

 

Het slotstuk van het hardloopevenement is de wegwedstrijd en de prestatieloop. Het startschot voor deze categorie├źn valt om 20:15 uur. In de voorinschrijving is al veel belangstelling. Het 10 kilometer parcours is gecertificeerd, vlak, verhard en dus snel. Aan het begin van de avond gaat de wind vaak wat liggen en valt de temperatuur mee. Al met al zijn de omstandigheden voor velen ideaal voor testwedstrijd.

 

De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer met een chip in het startnummer.

 

Inschrijven kan op de volledig vernieuwde website www.hooglandsedorpsloop.nl

Hier is meer informatie te vinden en kan ook inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. De deelname is voor deze scholieren gratis.

Van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd. Voorinschrijven kan tot en met 16 mei 2017. Inschrijven op de dag zelf kan ter plaatse en is wat duurder.