Woensdagavond 15 mei 2019 vindt de 35e Klaverblad Hooglandse Dorpsloop plaats. Uiteraard kent de Hooglandse Dorpsloop nog steeds het vertrouwde programma met scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop. Nieuw is de 10 km wedstrijd op een nieuw razendsnel en bovendien gecertificeerd parcours. De tijdregistratie wordt voor iedereen verzorgd door ET Utrecht.

De Hooglandse scholieren en de overige jeugd lopen een ronde van 1.100 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal ronden van 2.000 meter. De wedstrijd gaat over 5 ronden. De finish is op de Kerklaan. De start bij de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan.

De certificering van het parcours door de Atletiekunie betekent dat er precies 10.000 meter gelopen wordt. Temeer omdat het parcours vlak en zeer snel is, is het voor veel atleten interessant om op woensdagavond een poging te doen hun PR te verbeteren of de vorm te toetsen. Verwacht wordt dat dit zelfs bovenregionaal belangstelling zal trekken. Inschrijven kan op de website www.hooglandsedorpsloop.nl.

Hier is meer informatie te vinden en kan ook inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. De deelname is voor deze scholieren gratis. Van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.